Презентації вебінару «Виклики впровадження діючих проєктів Еразмус+: Розвиток потенціалу вищої освіти та інших проєктів співпраці на період воєнного стану в Україні» (02.06.2022)

2 червня 2022 р. Національний Еразмус+ офіс в Україні спільно з Міністерством освіти і науки України провели вебінар «Виклики впровадження діючих проєктів Еразмус+: Розвиток потенціалу вищої освіти та інших проєктів співпраці на період воєнного стану в Україні». У заході взяли участь близько 80 представників команд діючих проєктів Еразмус+: Розвиток потенціалу вищої освіти (2018-2020 рр.) та інших проєктів співпраці, а також Еразмус+ координатори та представники відділів з міжнародної співпраці.

Захід складався з двох частин, під час яких представники проєктів з українских закладів та європейські координатори дізнались про особливості впровадження проєктів, а також обмінялись досвідом усправління проєктами на час воєнного стану.

Під час заходу було висвітлено міжнародні зобов’язання України, а також гнучкість використання коштів, адаптація до потреб. Важливим під час вебінару було обговорення спільних викликів та шляхи їх вирішення, зокрема: безпека життя; втрати серед проєктних команж, студентів тв працівників ЗВО; використання коштів проєкту та закупівля обладнання.

Додатково, до заходу приєднались проєктні офіцери Європейського агентства ЕАСЕА, які наголосили на подальших кроках впровадження проєктів з урахуванням воєнних дій, теперішніх ризиків та правил Програми.

ПРЕЗЕНТАЦІЇ спікерів:

  • “Виклики впровадження проєктів співпраці Еразмус+”, Світлана Шитікова тут.
  • “Higher Education and Erasmus+ before and during war: challenges, needs, resources and opportunities”, Svitlana SHYTIKOVA, National Erasmus+ Office in Ukraine Ukraine during war, Eng. language – September 2022

Віримо в Україну, кожного громадянина, Збройні Сили України, партнерів та працюємо разом на результат для перемоги! Все є і буде Україна!

#ErasmusPlus #ErasmusUA #StandWithUkraine #ErasmusJointForcesUA #Erasmus35yearsUkraine

Попередня Участь у заході Peer Review VET в межах проєкту VENHANS ...